Visjon

TRYGT Å VÆRE - GØY Å LÆRE

Barnehagen er nå blitt en del av utdanningssystemet, men samtidig skal barn fremdeles få lov til å være barn. I hvert fall hos oss. 
Vår visjon ”Gøy å lære”, går ut på at glade, trygge barn, tilegner seg kunnskap og ferdigheter på en kreativ og skapende måte. De lærer gjennom gode opplevelser, undring og nysgjerrighet, i samhandling med andre mennesker.
Vi synes det viktig at vi utforsker og undrer oss sammen med barna og ikke alltid gir dem ferdige svar og løsninger. De fanger øyeblikk, de lever nå og skal videre.
Vi gir barn utfordringer som er tilpasset den enkeltes behov. Barn er forskjellige, og de skal føle at de er en viktig del av fellesskapet. At de har noe å bidra med. De skal ha noe i ryggsekken, som gjør at de gleder seg til å gå videre. Hos oss fokuserer vi på det positive, på det som er bra, på det vi vil ha mer av.

 

TEKNATANKEN 

Barn er naturlige og sunne nysgjerrige og undrende. De har lyst til å finne ut av ting på egen hånd og bruker alle sine sanser til å oppdage verden helt fra de er bitte små. Det skal de få lov til i barnehagen også.
Vi ønsker å gjøre dem enda mer nysgjerrige ved å oppmuntre dem til å lure på hvorfor ting er akkurat som de er, og å la dem få utforske det i stedet for å gi dem ferdige svar. Hvorfor er himmelen blå?
Er det virkelig en kjele med gull der regnbuen ender? Hva skjer hvis man blander rød og blå? Går det an å lage en ku av bolledeig? Kan en stein flyte?

Vi bruker barnas undring i vår planlegging og noen ganger legger vi planene til side for å forfølge en genial idé. Vi ønsker at barn skal lære at det er gøy å finne ut ting – selv når svaret blir annerledes enn vi har tenkt.
Vi som jobber med barn er heldige som stadig blir minnet på at livet er et mirakel som noen ganger kan være lett å ta for gitt.