Førskole

To ganger i uka har vi førskole for de barna som går det siste året i barnehagen. Her øver vi oss på å sitte stille, rekke opp handa før vi skal si noe, følge todelte instruksjoner, svare på og stille enkle spørsmål, delta i samtaler, gjenfortelle erfaringer, vente på tur og ta egne valg. Følge og motta felles beskjeder på avstand og å samarbeide. Begynne, gjennomføre og avslutte oppgaver selvstendig. Vi lærer noen bokstaver og tall og vi spiller spill. Vi lærer om sansene og øver oss på å bruke dem. Vi gjør morsomme forsøk uten å vite hva resultatet blir og finner ut av ting vi lurer på. Vi lærer om nærmiljøet, om Drammen, om Norge og litt om resten av verden. Barna skal oppleve mestringsglede og mestringsfølelse, få selvtillit og trygghet på at de klarer, gjennom bekreftelse underveis. Dette gir økt motivasjon til videre læring.

 

I høstsemesteret har vi et prosjekt om brannvern. Her møter vi Eldar og Vanja. De lærer oss om hva som er smart å gjøre for å forebygge brann og hva vi skal gjøre hvis det begynner å brenne. Vi får komme på besøk til brannstasjonen og se på brannbilene og alt de har der. Vi får prøve vannslangen og hvis vi vil kan vi være med opp i Simon Snorkel.

 

 

I vårsemesteret lærer vi om trafikk. Det er viktig å vite hvordan man skal bevege seg på steder der det kjører biler. Tarkus er et beltedyr, han og vennene hans vet mye om hvordan man kan være sikker i trafikken. Vi ser på trafikkskilt, lærer noen trafikkregler og går på turer.