Om Teknabarna

Teknabarnehagene eies og drives av Stiftelsen Teknabarnehagene i Drammen. Stiftelsen driver 2 barnehager i Drammen, en på Gulskogen og en på Konnerud. Barnehagene har felles ledelse og arbeider etter de samme mål og retningslinjer. Begge våre barnehager ligger strategisk plassert med tanke på bruk av nærmiljøet.
 
TELLUS, GULSKOGEN
Tellus på Gulskogen ligger tett inntil elva med alle dens spennende utfordringer. Her kan vi se vannet fryse til is når det blir kaldt nok, se på båtliv og høre vannets lystige klukking. Rett i nærheten ligger også Gulskogen gård med mange ulike fuglearter og med et særdeles praktfullt parkanlegg. I tillegg har Strømsgodset sitt klubbhus vegg i vegg med flotte kunstgressbaner og gressbaner som står til disposisjon når de ikke bruker dem selv. Her kan vi både gå på ski og skøyter om vinteren og de kan brukes til ballspill og annen lek om sommeren. Tellus er nyoppusset og sto ferdig våren 2013. Lyse, flotte lokaler med mulighet for mye utfoldelse i lek og læring. Det er plass til 73 barn fra 0-6 år i Tellus barnehage. Her har vi to team, Pegasus for barn mellom 3 og 6 år og Melkeveien for barn mellom 0 og 3 år. Jernbanestasjonen ligger i gangavstand, noe som kan forenkle pendling til Oslo.
 
RÅDYRTRÅKKET, KONNERUD
Rådyrtråkket på Konnerud ligger praktisk talt midt i skogen. Vi har et flott dyreliv – bl.a. ekorn, rev og elg har vi kunnet ta nærmere i øyesyn her. Det er mange flotte turstier som flittig blir brukt, vi kan gå til bekken og sette ut barkebåter eller nedover til Vestbygda for å se på hester, sauer og kuer. Svensedammen ligger heller ikke langt unna og noen ganger får endene der besøk. Rett bak barnehagen har vi en gapahuk med bålplass der vi lager mat og leker i skogen. Vi har også en diger gressbane som brukes til ballspill og annen lek. Rådyrtråkket åpnet i august 2003 og har romslige, flotte lokaler og gode løsninger som innbyr til lek og læring. Det er plass til 65 barn fra 0-6 år i Rådyrtråkket barnehage. Vi har to team, Blomsterenga og Skogkanten som begge har barn fra 0 til 6 år i ulike grupper inndelt etter alder. Det er gode kollektivforbindelser til Drammen sentrum med buss hvert 20. minutt.